今日試左2款耳機

今日試左2款耳機 E-mail 此主題給朋友

1670ss 同 fiio fh7
全用原裝線 3。5
player 同一部 歌同3首
我竟然覺得fh7 比較好
5800同3800蚊
之前用綠仙不過返大陸飲醉酒跌左
點選擇好

心目中係鋼仙1670ss及fh7中選擇
鋼仙因今天趕住走 沒試
下次再試

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我用緊1670ss,越煲越好聲,有買貴冇買錯

圈要煲到老化少少 會順耳d
但我覺得 fh7 係1670 之上
個人聽感
我開頭都係想買 1670ss
2隻對比完 之後 我會買fh7

我會試埋鋼仙

我用sp1000cu 同 m11試
你用咩前級試

回覆 引用 TOP

Fiio 出品,必屬佳品

回覆 引用 TOP

其實單圈 有極限 基本道理 用耳仔試耳機 先係正路
我以前都 睇唔起 國產
用左後真係得
今技術更咪提LA
全世界偷唔少中國既技術la
邊個發揚光大就得
當年日本仔 台灣咪又係代工開始

最重要用自己隻耳仔試 煲條毛咩 我試時都係新機
煲最多係令耳機進入最佳狀態
個基本係一樣
咁fh7 都係未煲架
我仲未試鋼仙 試埋再講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tplo7463 於 2019-5-28 12:07 PM 發表

你沒買錯 合自己就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tplo7463 於 2019-5-28 12:07 PM 發表

我隻1670ss好搞笑,去到大概百零個鐘時齒音突然跑哂出黎
前後聽咗大約200個鐘先定性 加油

回覆 引用 TOP

我部電視煲左成個月 立體感出哂來

純粹講笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimiz1980820 於 2019-5-29 01:02 AM 發表

我部電視煲左成個月 立體感出哂來
樓主你都幾搞笑

親身出去試咗幾款耳機,有哂preference,都仲要開post「問人意見」

之後人地討論下你唔鍾意嗰隻,就起哂剛咁

小弟都只係未試過 fh7 先無讚到佢姐

到底樓主你係咪打手黎

純粹講笑

回覆 引用 TOP

有錢嘅,兩款都買下啦!

回覆 引用 TOP

無特別要求的話,聽聲收貨,就係咁簡單~
耳機都係個人產物,無好壞之分,只有啱唔啱自己聽

[img][/img]
fiio野愈新愈進步實冇買錯喇。。。以咁多年經驗來講

回覆 引用 TOP

其實我玩下姐 平時都咁同朋友吹水 加上近排 中美戰 雖然我不喜歡強國政府 但比洋鬼蝦成咁 我個心就唸 打日本製美國製 都貴幾倍
講真 我上去係試1670先
但心思思見fiio 出新野 試埋隻fh7 我試完之後真心buy 隻fh7
不過不過 我下次去試埋 鋼仙 fh7 同1670再比較下先

3隻 由3千幾 5千幾 8千幾 對比下 不過我估鋼仙 應該比fh7 強

因我用左錄仙好耐 當時用綠仙 已經係心足 無再心思思去試其他耳機

上面咁多位師兄 有咩講錯 別介意

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。