指教: 雙向藍芽

指教: 雙向藍芽 E-mail 此主題給朋友

"A50系列同樣備有自家的S-Master HX及DSEE HX技術,最高對應32bit/384kHz PCM及DSD256播放(PCM轉換)。新增藍牙接收模式(換言之藍牙是雙向連接),令用家可在手機裝上不同的串流平台,再交由A50作輸出,大大提升使用的靈活度"

各位師兄, 請問上面呢段嘢講嘅雙向藍芽係咪即係同時可以用A50 收電話藍芽訊號,處理過再用藍芽傳送俾藍芽headset 咁呀?

唔該晒

熱賣及精選
引用:
原帖由 wingho29 於 2019-2-18 09:42 AM 發表

"A50系列同樣備有自家的S-Master HX及DSEE HX技術,最高對應32bit/384kHz PCM及DSD256播放(PCM轉換)。新增藍牙接收模式(換言之藍牙是雙向連接),令用家可在手機裝上不同的串流平台,再交由A50作輸出,大大提升使用的靈活度"

各位師兄, 請問上面呢段嘢講嘅雙向藍芽係咪即係同時可以用A50 收電話藍芽訊號,處理過再用藍芽傳送俾藍芽headset 咁呀?

唔該 ...
據我所知A50 系列。喺開左BT Receiver 作 DAC 接收 BT 訊息後 就要接有線耳機啦,不可同時用BT 耳機

引用:
原帖由 八達公 於 2019-2-18 11:00 AM 發表

據我所知A50 系列。喺開左BT Receiver 作 DAC 接收 BT 訊息後 就要接有線耳機啦,不可同時用BT 耳機
謝謝,咁Fiio M9 ?

引用:
原帖由 wingho29 於 2019-2-18 11:15 AM 發表

謝謝,咁Fiio M9 ?
Fiio M9 好似冇BT DAC!? 好似係可以usb DAC 。。有错請其他師兄指正

引用:
原帖由 八達公 於 2019-2-18 11:49 AM 發表

Fiio M9 好似冇BT DAC!? 好似係可以usb DAC 。。有错請其他師兄指正
其實,我想買隻Sony 1000 xm3 嚟玩下,但小弟用緊iphone, 又想用到moov / kkbox 嗰d app 嚟聽歌...

咁各位師兄有無咩好組合可以推介下呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 八達公 於 2019-2-18 11:49 AM 發表

sorry sorry .update firmware 之後有

引用:
原帖由 八達公 於 2019-2-18 11:52 AM 發表

sorry sorry .update firmware 之後有
師兄..你指a50 喺開左BT Receiver 作 DAC 接收 BT 訊息後 可同時用BT 耳機 ?

引用:
原帖由 bubblev 於 2019-6-12 01:12 PM 發表

師兄..你指a50 喺開左BT Receiver 作 DAC 接收 BT 訊息後 可同時用BT 耳機 ?
唔係,我係回 filo m9.  updated 有BT DAC . A50 series 有本來就有,但都唔可以同時又出又入。😅

引用:
原帖由 八達公 於 2019-6-12 01:21 PM 發表

唔係,我係回 filo m9.  updated 有BT DAC . A50 series 有本來就有,但都唔可以同時又出又入。😅
師兄知唔知有無d DAC 可以同時藍牙出入...即係用電話射去DAC. DAC 再射去藍牙耳機?

引用:
原帖由 bubblev 於 2019-6-12 01:27 PM 發表

師兄知唔知有無d DAC 可以同時藍牙出入...即係用電話射去DAC. DAC 再射去藍牙耳機?
師兄,應該同時處理 in. out 唔得啦。。。ㅠㅠ

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。