• 瀏覽: 1,804
  • 回覆: 6
最近s8 跟機個AKG 開始神神地想換下耳機但又唔識所以想求下推薦

平時主要聽廣東歌(50%),英文(30%),日韓(10%)同純音樂(10%)為主

Budget: 1600內

俾多少少sony n3

回覆 引用 TOP

T20聽廣東夠晒清脆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 落漠的羔羊 於 2019-4-17 12:42 AM 發表

最近s8 跟機個AKG 開始神神地想換下耳機但又唔識所以想求下推薦

平時主要聽廣東歌(50%),英文(30%),日韓(10%)同純音樂(10%)為主

跟機AKG 只用 十蚊HK 二手買番黎..

任何用得 type -c 既手機,
加一舊水 type-c to 4.4母頭 平衡出轉換線 (假平衡), 384KHz hiby play 到(一舊水)
2粒 spring pocket 蛋蛋既 無源前級 EI35 size (四舊水)
自己焊 4.4 母, 4.4公 (六七十)
跟住 4.4轉 3.5, 4.4轉 2.5 插 (六七十)

虫哥平耳 650ohm (8舊水)

應該係 HK 除左我, 你可以秒晒 其他HK人 任何動圈細耳機組合.   因為我係2.5平衡頭, 你係原裝3.5頭...

至少聽 last christmas, 你會聽到bass 係彭彭聲..

引用:
原帖由 落漠的羔羊 於 2019-4-17 12:42 AM 發表

去亦x啦
佢有幾隻大陸品牌比人試
我有個fd試完即買
我個人覺得係初燒入手佳品
不過我係無買過
我心諗大陸品牌驚唔驚
後黎見我fd無同我講姐係無獲氣啦

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-17 07:00 AM 發表

加一舊水 type-c to 4.4母頭 平衡出轉換線, 384KHz hiby play 到(一舊水)
2粒 spring pocket 蛋蛋既 無源前級 EI35 size (四舊水)
跟住 4.4轉 3.5, 4.4轉 2.5 插 (六七十 ...
有冇地球語言啊ching,我真係咩都唔識lol

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-17 07:00 AM 發表

加一舊水 type-c to 4.4母頭 平衡出轉換線, 384KHz hiby play 到(一舊水)
跟住 4.4轉 3.5, 4.4轉 2.5 插 (六七十 ...
師兄甘西飛厲,極度希望你可以拍片上網YouTube 教學,等全世界人認識下你既音響理論(主要想認識你)
我都想幾百蚊秒成皮野,仲有好想聽歌聽到訓著(師兄其中一個理論,能聽到訓著就係好音質)

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]