註冊 登入

[攝影器材選購] 勁頭痕

勁頭痕 E-mail 此主題給朋友

雖然已經少影,
但仍然想入支睇門口,
幾時有demo試?

PNM

熱賣及精選
引用:
原帖由 panerai 於 2019-6-14 10:10 PM 發表

雖然已經少影,
但仍然想入支睇門口,
幾時有demo試?

PNM

回覆 引用 TOP

咁未買囉😈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panerai 於 2019-6-14 10:10 PM 發表

雖然已經少影,
但仍然想入支睇門口,
幾時有demo試?

PNM
之後應該好多1848 二手貨

引用:
原帖由 Edmondleeleo 於 2019-6-15 08:29 AM 發表

之後應該好多1848 二手貨
咁GM 點都靚過 G鏡既,
2868唔知係咪日本造呢⋯⋯

引用:
原帖由 panerai 於 2019-6-15 08:43 AM 發表

咁GM 點都靚過 G鏡既,
2868唔知係咪日本造呢⋯⋯
差唔多價錢, 梗係有長買長…… 正所謂鏡到用時方恨短, 你冇理由唔知嘅

回覆 引用 TOP

平過1848,確係賣大包之作,所以先頭痕

回覆 引用 TOP

1848碼碼.我都等E支.但如唔影生態.就冇乜用.但錢多,真係FING下冇所謂.

引用:
原帖由 一筆糊塗帳 於 2019-6-15 10:11 AM 發表

1848碼碼.我都等E支.但如唔影生態.就冇乜用.但錢多,真係FING下冇所謂.
GM 個定位應該高級過G ,咁GM 1848我估計用料、PQ係再靚dd啩,雖然show room 試過1848夾A73 AF速度、反應只一般(用以往1D4 + 684L IS 經驗作比較)

2868只係G,我唔期望PQ會勝過1848,但內變焦、短小、輕巧,最緊要平!

多個籍口鳥季出動

引用:
原帖由 panerai 於 2019-6-15 10:22 AM 發表

GM 個定位應該高級過G ,咁GM 1848我估計用料、PQ係再靚dd啩,雖然show room 試過1848夾A73 AF速度、反應只一般(用以往1D4 + 684L IS 經驗作比較)

2868只係G,我唔期望PQ會勝過1848,但內變焦、短小、輕巧,最緊要平!

多個籍口鳥季出動 ...
1848 唔係恆定光圈, 已經冇咗絕對優勢, 所以應該好多人會跳船

引用:
原帖由 Edmondleeleo 於 2019-6-15 10:42 AM 發表

1848 唔係恆定光圈, 已經冇咗絕對優勢, 所以應該好多人會跳船
2868都唔係恆定啦⋯⋯
唔係人人都接受到咁長既長焦影生態、運動之外既嘢,例如囡囡

引用:
原帖由 panerai 於 2019-6-15 11:15 AM 發表

2868都唔係恆定啦⋯⋯
唔係人人都接受到咁長既長焦影生態、運動之外既嘢,例如囡囡
就係大家都唔係恆定, 價錢仲要平啲, 多200 mm, 真係幾吸引, 當然如果唔係玩長焦打雀, 咁就另計

回覆 引用 TOP

1848我用梗..老實講..不似我預期..
不過GM有時係玩散景.但我自己就不太滿意.
我都等支200600.我用70300G.質素一D都唔差..只可話有小小硬.但好濕.

引用:
原帖由 一筆糊塗帳 於 2019-6-15 12:05 PM 發表

1848我用梗..老實講..不似我預期..
不過GM有時係玩散景.但我自己就不太滿意.
我都等支200600.我用70300G.質素一D都唔差..只可話有小小硬.但好濕.
我開頭都諗呢支70300G, 但上毒氣室試過, 對焦速度真係冇70200G 咁快, 反正我都係影花多, 索性開apsc 模式, 質素又一啲都唔差, 開心使用中

回覆 引用 TOP

死.其實打錯.係70200先係
其實兩支都係同一路線..即係都唔差.

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。