[其他] 【有新問題..】電腦JPEG既相,,點樣可以變成真相..

【有新問題..】電腦JPEG既相,,點樣可以變成真相.. E-mail 此主題給朋友

相鋪有冇得幫人曬電腦JPEG既相架?

如果有,,

係咪自己傳落隻光碟到比佢地?

定係要點架?

價錢如何?

數碼沖印~ 可以用usb, 又可以用CD...拎到去快圖美同店員講, 佢地就會幫你ga la, 價錢同視乎你晒幾大張啦...3R唔貴的

是旦抄落張 memory 卡度, 攞去相鋪比佢就得了. 基本上市面上既數碼機用得既 memory 卡, 佢地都有得讀.
再唔係燒隻碟比佢地都得.
價錢間間唔同, 唔同 size 又唔同, 自己去睇下喇.

好多謝咁多位人兄咁快回答我既問題先..

我岩先自己都上網睇左兩睇,,

發現話如果張相質素唔好同埋唔夠大,,曬出黎會唔清,,仲可能會起格

咁我想問,,如果我D相係JPEG圖,,大少又係2X~3X KB既質素,,

同埋D相大小係640X480,, 咁樣曬出黎會唔會好唔清架?

640x480咁細,2R都可以掛?真係唔知。
3R,4R 唔駛諗,超九牙

引用:
原帖由 loveladen 於 2009-4-26 01:33 AM 發表
640x480咁細,2R都可以掛?真係唔知。
3R,4R 唔駛諗,超九牙
如果我張4張640X480合成一張

1分4咁樣比佢曬 唔知會唔會得呢?

2R 3R 4R係乜野黎? 係咪愈高R曬出黎質數愈好?

引用:
原帖由 新手kie-口- 於 2009-4-26 01:35 AM 發表

係SIZE..............

其真你拿D files 去晒相店問一問佢地啦,佢地最清楚

引用:
原帖由 awless 於 2009-4-26 01:43 AM 發表

R 係講緊張相個size , 2R 係放係銀包果D , 3R , 4R 就係平時相簿size果D
4合1多數都唔會同你哂... D 舖唔鐘意你咁做 (因為你咁搞分分鐘 比1蚊有4張相, 人地哂一張 2R收3蚊呀大佬~)
2R 最好有 80萬像素以上,  ...
電腦JPEG圖點樣睇有幾多萬像素呀?

引用:
原帖由 新手kie-口- 於 2009-4-26 01:35 AM 發表

當然得喇, 我 n 年前自己 cut 個仔 d 片既相, 都係咁合成一張比佢地既.  你整乜野 size 佢地都可以照曬.

640 x 480 真係細左 d, 如果要求唔高, 2R 都應該 ok 既.

2R, 3R, 4R, ... 你張相既 size, 數字越大, 張相越大, 如果張相不變, 即係 d 點就不斷加大....你自己想像下個效果喇.   試下用部 42吋既電視睇 VCD,   效果會點?

引用:
原帖由 新手kie-口- 於 2009-4-26 01:46 AM 發表

電腦JPEG圖點樣睇有幾多萬像素呀?
right click 張相睇 properties...detail 入面有既.

引用:
原帖由 精力多 於 2009-4-26 01:47 AM 發表

當然得喇, 我 n 年前自己 cut 個仔 d 片既相, 都係咁合成一張比佢地既.  你整乜野 size 佢地都可以照曬.

640 x 480 真係細左 d, 如果要求唔高, 2R 都應該 ok 既.

2R, 3R, 4R, ... 你張相既 size, 數字越大 ...
嗯嗯 了解

咁都係1張1張咁曬2R算了= =

張相質素唔好 曬2R應該係最好的了

引用:
原帖由 新手kie-口- 於 2009-4-26 01:50 AM 發表

嗯嗯 了解

咁都係1張1張咁曬2R算了= =

張相質素唔好 曬2R應該係最好的了
唔好呀, 2 R 係特別貴架.  唔知家陣有無變, 我當年係 2R 比 3R 貴好很多的.  如果錢唔係問題既, 就無所謂.

伸延閱讀
 28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。