註冊 登入

[其他] 南昌公園+南生圍半天遊 香討焦點

南昌公園+南生圍半天遊 E-mail 此主題給朋友

昨天去到南昌公園影黃花風鈴木, 但已經係水尾, 大部分花都开始淍謝。 (ISO 160, 光圈多數F2 - F4)
相片有後制

歡迎大家一起分享!

南生圍 (大部分都ISO 160 F9光圈, 除了個別一、兩張去到ISO 400)

回覆 引用 TOP

謝謝欣賞

回覆 引用 TOP

好傷心💔
我昨天離開南生圍之後就著火😰
剛剛看新聞才知道, 到現在還未救熄😭

引用:
原帖由 蔡你拂 於 2018-3-13 08:35 AM 發表

Thanks

熱門搜尋: 美容院 make up 保濕 消脂 激光脫毛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jiraiyas 於 2018-3-13 08:24 AM 發表

南生圍 (大部分都ISO 160 F9光圈, 除了個別一、兩張去到ISO 400)

效果很好,你支elmar係咪後期有鍍膜版本?

方向, 觀點, 技巧, 心態, 性格, 定話係一條線呢 ? 那樣最重要呢 ?  真係值得思考 !
此則是遺照

引用:
原帖由 jiraiyas 於 2018-3-13 08:49 AM 發表

好傷心💔
我昨天離開南生圍之後就著火😰
剛剛看新聞才知道, 到現在還未救熄😭
系米你放火架。

引用:
原帖由 床下進擊的裙 於 2018-3-13 11:37 AM 發表

系米你放火架。
講笑搵第二様😪
我琴日訓醒果腦閃過南生圍、 結果我立刻請假入左去影相。 估吾到.....😭

引用:
原帖由 jiraiyas 於 2018-3-13 11:55 AM 發表

講笑搵第二様😪
我琴日訓醒果腦閃過南生圍、 結果我立刻請假入左去影相。 估吾到.....😭
c hing,我想入支大光頭定16-35GM好,支GM我玩過,非常不錯,但又吾夠支大光頭吸引

引用:
原帖由 蔡你拂 於 2018-3-13 12:00 PM 發表

c hing,我想入支大光頭定16-35GM好,支GM我玩過,非常不錯,但又吾夠支大光頭吸引
Sorry 大光頭係邊支?
Zeiss 24mm F1.8?

引用:
原帖由 jiraiyas 於 2018-3-13 08:22 AM 發表

昨天去到南昌公園影黃花風鈴木, 但已經係水尾, 大部分花都开始淍謝。 (ISO 160, 光圈多數F2 - F4)
相片有後制

歡迎大家一起分享!

到南昌公園影相多人嗎?

引用:
原帖由 pass1001 於 2018-3-13 12:39 PM 發表

到南昌公園影相多人嗎?
昨天早上大約10:00有20人, 你要影就要快, 花的高峰期已過, 到星期六、日吾知仲有冇!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。