註冊 登入

求教,黑磚WM1A配咩耳機

求教,黑磚WM1A配咩耳機 E-mail 此主題給朋友

各位師兄請指教,如題,本人心水,仙女,FXA9,
FXA11都想,但怕難推,謝謝

回覆 引用 TOP

真係好想知fxa11連黑磚都推唔得好? 搞到我唔敢轉 (用緊小黑磚)

我用紧vega,配研音社条八绞,好到無嘢講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家灰貓四 於 2017-12-6 08:54 AM 發表

真係好想知fxa11連黑磚都推唔得好? 搞到我唔敢轉 (用緊小黑磚)
之前去星X試過,聽落去有啲怪的感覺

回覆 引用 TOP

using Vega + Mad cable GPC, so far so good.

回覆 引用 TOP

師兄,我用緊仙女+YY Pro Audio 8絞銅線,唔覺推唔到,你用3.5定4.4?

引用:
原帖由 Bowie.PWC 於 2017-12-6 10:56 AM 發表

師兄,我用緊仙女+YY Pro Audio 8絞銅線,唔覺推唔到,你用3.5定4.4?
佢應該只係怕FXA11推唔到姐, 而實際上真係推唔到

回覆 引用 TOP

pp8 very good

人生得意須盡歡,莫使金樽空對月。
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
將進酒,君莫停。
與君歌一曲,請君為我側耳聽。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名.

回覆 引用 TOP

師兄會不會考慮加Amp?我有朋友用黑磚加hugo好夠力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家灰貓四 於 2017-12-6 08:54 AM 發表

Fender品牌算把啦,尤其果隻fxa11難推到爆,唔加amp想就咁直推根本玩唔掂又係....同埋用Hugo 推夠力都冇用,根本始終賣點得低頻一樣,分析力奇低.好多細節位基本聽唔到....以價位$12800根本就唔值,難聽D仲衰過JH同價位果幾隻

熱門搜尋: 韓國時裝 日韓時裝 情侶戒指
試下用EX1000換條4.4線,或者原裝線改4.4頭,配WM1會有特殊化學反應,會完全解決哂隻耳機三頻上既缺點,聽起黎成隻開放式耳牛咁,仲好過好多賣過萬既入耳式

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2017-12-6 01:20 PM 發表

Fender品牌算把啦,尤其果隻fxa11難推到爆,唔加amp想就咁直推根本玩唔掂又係....同埋用Hugo 推夠力都冇用,根本始終賣點得低頻一樣,分析力奇低.好多細節位基本聽唔到....以價位$12800根本就唔值,難聽D仲衰過JH同 ...
好認同fender 分析力奇低,真係唔睋n

有人話佢難推,係你推唔好姐,但連齯騆有力既dap都推唔好,係咪姐我一定要為左你咁隻洃Wamp+dac? 
先唔講推好左既a11都唔見得比其他好,不過鼓聲同中低係幾ok,但如果落amp,我玩耳牛屌打你la
帶出街又唔方便又話推唔好,唔帶出街又唔夠人好聲
除非係想要呢種聲底既人,如果唔係我真係建議試埋其他先好入佢,唔好見出面膳稿多就諗住一定好,但如果係睋n既,就放膽入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2017-12-6 01:20 PM 發表

Fender品牌算把啦,尤其果隻fxa11難推到爆,唔加amp想就咁直推根本玩唔掂又係....同埋用Hugo 推夠力都冇用,根本始終賣點得低頻一樣,分析力奇低.好多細節位基本聽唔到....以價位$12800根本就唔值,難聽D仲衰過JH同 ...
中,叻糕話黑磚4.4推得郁仲好好聲,我試完完全唔覺好聲,聽左半首歌已除抵

引用:
原帖由 78952631 於 2017-12-6 02:27 PM 發表

試下用EX1000換條4.4線,或者原裝線改4.4頭,配WM1會有特殊化學反應,會完全解決哂隻耳機三頻上既缺點,聽起黎成隻開放式耳牛咁,仲好過好多賣過萬既入耳式
都想買嚟試試,但驚上耳後個樣怪怪地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dougchan 於 2017-12-6 04:22 PM 發表

中,叻糕話黑磚4.4推得郁仲好好聲,我試完完全唔覺好聲,聽左半首歌已除抵
佢哋靠賣到野分花紅基本聽吓就算∼咩好好聽你出去聽過比較過就知真唔真,同埋D記職員都係咁上吓,佢地意見真係唔好認真,信自己隻耳仔好過

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。