註冊 登入

HUGO 2 or WA8

HUGO 2 or WA8 E-mail 此主題給朋友

小弟用緊spk cu 同 tia fourte, 想係公司放個amp 聽,
買hugo2 定 wa8 會好D?
thanks

熱門搜尋: 減肥方法 防曬 beauty

回覆 引用 TOP

我同你一樣組合,想入Hugo 2。師兄用乜線,想入1960s, 唔知好唔好用。

回覆 引用 TOP

我仲係糾結緊hugo2 定 wa8, wa8真係要放係到; 如果我長時間放檯諗緊會唔會買wa7 仲好...
1960s 我有, 聽中低頻人聲好正, 音場大, 高頻都唔會差, 值得入手

我想請教一下,呢類手提機,唔可以除塊電出黎開機,咁長叉長放,一年唔使塊電就打硬柴,咁要點搞?如果間廠三幾年後轉電無得賣,咁又點好?

引用:
原帖由 matthewchan1990 於 2017-12-4 09:16 PM 發表

我仲係糾結緊hugo2 定 wa8, wa8真係要放係到; 如果我長時間放檯諗緊會唔會買wa7 仲好...
1960s 我有, 聽中低頻人聲好正, 音場大, 高頻都唔會差, 值得入手
睇 review 話八仔粒 dac 好過七仔啵。

熱門搜尋: 母乳 初生嬰兒 臍帶血 嬰兒用品 兒童傢俬 懷孕須知 bb
引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:01 PM 發表

我想請教一下,呢類手提機,唔可以除塊電出黎開機,咁長叉長放,一年唔使塊電就打硬柴,咁要點搞?如果間廠三幾年後轉電無得賣,咁又點好?
其實一年打柴應該好多人講, 但sofar 好似除咗話wa8 好熱之外都無聽過有電打柴
講真woo audio香港無代理, 要維修應該好煩

引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:02 PM 發表

睇 review 話八仔粒 dac 好過七仔啵。
我見到佢都本身話wa8粒dac條隨機附送咁,可以既話都唔用佢黎解碼, 如果買咗都係用返spk 解, 再淨用wa8/7 做擴出.hugo2 相反就解碼好勁, 就可以當spk淨做source

引用:
原帖由 matthewchan1990 於 2017-12-4 11:22 PM 發表

其實一年打柴應該好多人講, 但sofar 好似除咗話wa8 好熱之外都無聽過有電打柴
講真woo audio香港無代理, 要維修應該好煩
乜電長插長叉都瓜得啦,鋰電既規律黎。我成日落唔到手就係因為好似無乜細機可以除內置電開機既。但公司又唔想太 high profile 整台 desktop 咁誇。

引用:
原帖由 matthewchan1990 於 2017-12-4 11:25 PM 發表

我見到佢都本身話wa8粒dac條隨機附送咁,可以既話都唔用佢黎解碼, 如果買咗都係用返spk 解, 再淨用wa8/7 做擴出.hugo2 相反就解碼好勁, 就可以當spk淨做source
但 hugo2 係石擴,同膽擴兩回事啵。

熱門搜尋: 減肥方法 防曬 beauty 激光去斑 飄眉 去暗瘡印
引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:25 PM 發表

乜電長插長叉都瓜得啦,鋰電既規律黎。我成日落唔到手就係因為好似無乜細機可以除內置電開機既。但公司又唔想太 high profile 整台 desktop 咁誇。
應該唔會叉住用既, 一黎wa8出名熱, 仲咁用, 爆炸都似, 我都好明你既concern.. 我公司又無咩所謂, wa7好似都幾細個, 放公司應該幾靚仔

引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:29 PM 發表

但 hugo2 係石擴,同膽擴兩回事啵。
係呀, 所以決定唔到, hugo2我試過都好正, 同埋最大優勢就可以周圍拎同續航力長; 但又鐘意暖聲同重音樂感, 唉

引用:
原帖由 matthewchan1990 於 2017-12-4 11:30 PM 發表

應該唔會叉住用既, 一黎wa8出名熱, 仲咁用, 爆炸都似, 我都好明你既concern.. 我公司又無咩所謂, wa7好似都幾細個, 放公司應該幾靚仔
唔係呀,佢講明一路叉一路播架!而且講明播用既電係扯內置的,話會穩定些,但同時又叉緊。

引用:
原帖由 matthewchan1990 於 2017-12-4 11:33 PM 發表

係呀, 所以決定唔到, hugo2我試過都好正, 同埋最大優勢就可以周圍拎同續航力長; 但又鐘意暖聲同重音樂感, 唉
咁你用 sp1000 解碼,出 wa7 都得啦。不過 review 話七仔粒 dac  廢廢地。同埋無 3 膽 mode。

引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:36 PM 發表

唔係呀,佢講明一路叉一路播架!而且講明播用既電係扯內置的,話會穩定些,但同時又叉緊。
岩岩睇咗有人話叉電, 電會入咗內置電再用內置電出 好似真係幾易壞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 齋煎 於 2017-12-4 11:41 PM 發表

咁你用 sp1000 解碼,出 wa7 都得啦。不過 review 話七仔粒 dac  廢廢地。同埋無 3 膽 mode。
玩味會少咗D, 不過wa7 如果唔Upgrade 埋個膽power supply都幾平下!

熱門搜尋: interior design 兒童傢俬 裝修設計 漏水 物業按揭 按揭
 45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。