註冊 登入

求DAP推介

求DAP推介 E-mail 此主題給朋友

想請教師兄
我用緊
JH Roxanne II + Labkable Takumi 聽開低頻勁 同 電音多
搵緊8K - 18K budget既DAP.
做左下RESEARCH暫時最LOW BUDGET會揀黑磚

想睇下有無其他好選擇

求健檢  <--- 睇唔明

不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
實行兩條原則:(一)知無不言,言無不盡;
(二)言者無罪,聞者足戒。
毛語錄 139頁
引用:
原帖由 kzzs5zs5 於 2017-10-11 06:34 PM 發表

求健檢   
想睇下有無其他好選擇

回覆 引用 TOP

ibasso DX200 + AMP3, FiiO X7ii + AM5, OPUS#3

謝謝C兄!!研究下先!

熱門搜尋: 豐胸療程 粉底 化妝掃 抽脂 cosmetic bb cream

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seed1213 於 2017-10-11 02:24 PM 發表

想請教師兄
我用緊
JH Roxanne II + Labkable Takumi 聽開低頻勁 同 電音多
搵緊8K - 18K budget既DAP.
做左下RESEARCH暫時最LOW BUDGET會揀黑磚

想睇下有無其他好選擇
18K個預算真係唔上唔落,全新可以考慮Ak優惠組合Ak380+amp,二手最多只上到金磚入唔到Sp1000,以套架生計大摡知道樓主喜歡低音重!其實18K除咗最旗艦款好多都買到,Dx200,cowon p2果D都可以試下,有盡買盡係俾你嘅建議,因為8k同18k嘅真係出來效果差好多

回覆 引用 TOP

多謝哂師兄,我套野真係感覺而家AK 380+ AMP好似最好,不過18K 筆直又真係少少熔左我,所以睇下中間有無咩其他替代品

引用:
原帖由 seed1213 於 2017-10-12 12:31 PM 發表

多謝哂師兄,我套野真係感覺而家AK 380+ AMP好似最好,不過18K 筆直又真係少少熔左我,所以睇下中間有無咩其他替代品
出去試吓Dx200+Amp3先,$10000內我覺得好過哂其他牌子包括黑磚,性價比最高,論質數同配Roxanne ii效果都幾好

回覆 引用 TOP

好!感謝你
我去試Dx200+Amp3 / 黑磚做個比較

引用:
原帖由 seed1213 於 2017-10-12 04:14 PM 發表

好!感謝你
我去試Dx200+Amp3 / 黑磚做個比較
我都係尼兩部1516中,等ching出報告!tks

引用:
原帖由 awgm 於 2017-10-12 04:38 PM 發表

我都係尼兩部1516中,等ching出報告!tks
出報告係冇意思㗎,一定要睇你用乜耳機去配!分析力同包圍感就一定Dx200好D,同埋黑磚要試4.4頭作比較,不可以用轉頭試

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2017-10-12 05:44 PM 發表

出報告係冇意思㗎,一定要睇你用乜耳機去配!分析力同包圍感就一定Dx200好D,同埋黑磚要試4.4頭作比較,不可以用轉頭試
同意,不過睇下ching們d報告真係有參考價值同學度野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2017-10-12 05:44 PM 發表

走去大法好陳列室 用3.5耳筒試 整燒左 部黑磚就 ...

毛語錄 139頁
引用:
原帖由 kzzs5zs5 於 2017-10-13 07:47 AM 發表

走去大法好陳列室 用3.5耳筒試 整燒左 部黑磚就 ...
用3.5mm耳筒試機又點可以做到燒咗部黑磚嘅效果先?你自己將個3.5mm耳筒再撘條電線去牆身個220v呀師兄?

熱門搜尋: 耳環 日韓時裝 韓國女裝 折扣 眼鏡 名牌 帆布袋
引用:
原帖由 kaleong1981 於 2017-10-13 09:20 PM 發表

用3.5mm耳筒試機又點可以做到燒咗部黑磚嘅效果先?你自己將個3.5mm耳筒再撘條電線去牆身個220v呀師兄?
整條 平衡轉3.5插 兩個地short 靠害佢。

毛語錄 139頁

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。