註冊 登入

Sony nw-wm1a + 仙女 + MUC-M12NB1 4.4mm 平衡、估不到的驚喜

Sony nw-wm1a + 仙女 + MUC-M12NB1 4.4mm 平衡、估不到的驚喜 E-mail 此主題給朋友

Sony nw-wm1a + 仙女 + MUC-M12NB1 4.4mm 平衡輸出、 估不到的驚喜。
各位師兄一定要一試、我都唔知點形容、一個字(掂)二個字(好掂)😱
留番俾知心鵅B經驗豐富的師兄評測吧!

附件

2017-7-17 12:59 AM

唔知同vega夾吗?師兄条系乜料?几銀?

引用:
原帖由 cchu1013 於 2017-7-17 09:26 AM 發表

唔知同vega夾吗?師兄蝔t乜料?几銀?
MUC-M12NB1 線是星紋結構,鍍銀 OFC無氧銅!$988 一條、付現金還有優惠啊! 配Vega 我就不知道了!
        我昨晚至今已試聽了5 小時、我特別感覺到加強了空間感很多、媲美頭戴式耳機大包圍感覺、整個音{、樂器、人聲、立體了很多很多、圓潤了一些,低音更緊緻、迅速有力!本身之前的優點俱完全保留下來!💪💪💪
        各位師兄要一試啊、否則必定是遺憾!

回覆 引用 TOP

我早幾日都有試過,wm1a真係幾夾andromeda

wm1a將仙女嗰種刺耳修辭咗好多,而且bass仲提升咗
nova,jupiter都夾得唔錯

wm1a我就覺得唔係幾夾vega,d base會變到太重太多

請問師兄MUC-M12NB1 同MUC-M12SB1有無分別? 價錢差成倍...

用左呢條線、音量有變化!
之前音量調整在 58 至 62
現在音量只需調整到 55 至 58

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 phywmche 於 2017-7-17 01:11 PM 發表

請問師兄MUC-M12NB1 同MUC-M12SB1有無分別? 價錢差成倍...
MUC-M12SB1 是 8 較 無氧銅、因為是 8 較關係所以貴成倍、我都有一條、曾試過和 仙女 配合、係完全唔掂、唔夾、走晒樣、聽到耳仔痛!😅

回覆 引用 TOP

MUC-M12SB1  、8 較無氧銅 需要 睍u 謘I
新買返夾未到水準謘I
我試過 Sony xba n3ap , A3 , Z5 , 300ap 和 ex1000.
只有 A3 和 Z5  能夾到.

MUC-M12SB1是用美國名廠KimberKable線芯做的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teacher022 於 2017-7-17 01:28 PM 發表

MUC-M12SB1  、8 較無氧銅 需要 㷛線 㗎!
新買返夾未到水準㗎!
我試過 Sony xba n3ap , A3 , Z5 , 300ap 和 ex1000.
只有 A3 和 Z5  能夾到.
請問MUC-M12SB1夾邊隻耳機較適合? 小弟用緊 SONY NW-WM1A + MUC-M12SB1 + Sony xba n3ap, 想UPGRADE 耳機。
聽流行音樂例如: BEYOND 林憶蓮 劉美君....

引用:
原帖由 phywmche 於 2017-7-17 02:29 PM 發表

請問MUC-M12SB1夾邊隻耳機較適合? 小弟用緊 SONY NW-WM1A + MUC-M12SB1 + Sony xba n3ap, 想UPGRADE 耳機。
聽流行音樂例如: BEYOND 林憶蓮 劉美君....
nw-wm1a + muc-m12sb1 配合 Xba - A3 、聽流行曲不錯!

而 Z5 都可以、樂器演繹幾好、特別是中音部分、弦樂、爵士等等、(低音好猛唔係每一個人喜歡)、略嫌人聲差一點!

回覆 引用 TOP

仲有 MUC-M12SB1 條 8 較缐好重、重量 十足 、n3ap 的戴法 會令耳仔唔舒服、重得滯、而且行路郁到條線 會有 聽診效應!
選戴掛耳式會舒服好多!

引用:
原帖由 teacher022 於 2017-7-17 03:30 PM 發表

仲有 MUC-M12SB1 條 8 較缐好重、重量 十足 、n3ap 的戴法 會令耳仔唔舒服、重得滯、而且行路郁到條線 會有 聽診效應!
選戴掛耳式會舒服好多!
全中呀師兄,出街好似掛住條喇叭線係身...

引用:
原帖由 phywmche 於 2017-7-17 03:46 PM 發表

全中呀師兄,出街好似掛住條喇叭線係身...
😂😂😂😂, 實在太重了⋯⋯

回覆 引用 TOP

MUC-M12NB1 、呢條線好輕、好柔軟、配戴很舒服啊!🤤

熱門搜尋: 膠原蛋白 永久脫毛 防脫髮

附件

2017-7-17 05:27 PM

回覆 引用 TOP

54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。