註冊 登入

平價但好聲耳機開箱

平價但好聲耳機開箱 E-mail 此主題給朋友

一路都想買一對幾百元左右但又好聲耳機粗用,多數都係插 iPad  同 手機 睇片同聽下歌,出去耳機店試過好多隻耳機之後最後都是覺得呢對是最抵食好聲價錢完全是可以話是平,幾舊水攪掂,耳機一開聲已經好OK收晒貨睇下用佢十日八日煲佢一輪睇下會唔會再靚声啲先

附件

2017-7-13 07:41 PM

回覆 引用 TOP

今日我都係深水後巷肥佬call我去咻洧麭f,上星期一定今日就收到貨都叫可以啦,佢反得一種黑色其他色銀同藍都冇得反,好彩我就是要黑色姐,講聲呢對5仔真係可以高中底都段段齊唔會話邊段特別多,煲佢七七四十九日睇下會變化成咩聲先

附件

2017-7-13 10:55 PM

2017-7-13 10:55 PM

SBDX 011黑呑  DX200 Fiio X5II  TFZEX5 EarSonic SM64  ATH-M50X
Sony 7506  AKG K271S  Ipad mini 2  Note 3   S5
6D  NewBlance  Nike PP AP  Rolex Seiko Citizen

回覆 引用 TOP

呢隻野唔用AMP好濛BO...
IPAD手機真係夠推?

我都有對藍色,不過我心急買左港行

新開原廠線暖聲我用zs5的金線去收一收

我已run左60-70小時
只能講CP值太高了
我用s8都能推得幾好聲

20-40個鐵的聽感 我系另一壇分享過了
EX5 系 雙動圈既耳機,佢的低頻力量係幾充沛下,但佢又唔算系肥腫難分的低頻,有小小彈唔算快點到即止,呢對野人聲偏暖,但係都幾通透既感覺,人聲稍稍偏後.另TFZ都標榜HD,聲係幾清,分析力唔差〜

呢對ex5聽洛系偏暖但高頻部分延伸都算唔錯,開聲係有d 標,現在煲好了順滑返好多。音場算偏闊,樂器定位算係不過不失

引用:
原帖由 mkc1990 於 2017-7-14 13:26 發表

呢隻野唔用AMP好濛BO...
IPAD手機真係夠推?
我冇加Amp 用Dx200 直推唔濛呀好清

熱門搜尋: 孕婦奶粉 媽媽會 bb用品
SBDX 011黑呑  DX200 Fiio X5II  TFZEX5 EarSonic SM64  ATH-M50X
Sony 7506  AKG K271S  Ipad mini 2  Note 3   S5
6D  NewBlance  Nike PP AP  Rolex Seiko Citizen
引用:
原帖由 dr400sm 於 2017-7-14 02:57 PM 發表

我冇加Amp 用Dx200 直推唔濛呀好清
DX200大力咁多XDD師兄真識講笑
不過OK既~最緊要玩得開心=D
我自己都亂買左隻KING,反正又唔係貴

引用:
原帖由 shal0880 於 2017-7-14 14:12 發表

我都有對藍色,不過我心急買左港行

新開原廠線暖聲我用zs5的金線去收一收
https://farm5.staticflickr.com/4214/3 ...
你用ZS5條金缐可以嗎,EX5 原裝是用CM 0.78 插針喎,ZS5 條金線如無記錯是 0.75 插針,咁樣細了0.03 唔怕鬆嗎

引用:
原帖由 dr400sm 於 2017-7-14 03:20 PM 發表

你用ZS5條金缐可以嗎,EX5 原裝是用CM 0.78 插針喎,ZS5 條金線如無記錯是 0.75 插針,咁樣細了0.03 唔怕鬆嗎
有小小鬆  不過又唔會飛出來~~
都可安全地使用

引用:
原帖由 mkc1990 於 2017-7-14 15:09 發表

DX200大力咁多XDD師兄真識講笑
不過OK既~最緊要玩得開心=D
我自己都亂買左隻KING,反正又唔係貴
你入左 King 咁就真是要試下 EX5 啦,我之前都去信和下面試過隻King發覺King 真是濛濛地底音重肥肥地,再試反 EX5 覺得淸同平均好多所以就買昵對平平地五舊水粗用玩下

引用:
原帖由 shal0880 於 2017-7-14 15:32 發表

有小小鬆  不過又唔會飛出來~~
都可安全地使用
等我用條原裝缐煲反佢百幾二百個鐘再試下其他缐先

引用:
原帖由 dr400sm 於 2017-7-14 03:56 PM 發表

等我用條原裝缐煲反佢百幾二百個鐘再試下其他缐先
有沒0.78線推介?
其實佢原廠果條都幾靚仔

我好似明白你講物野 好貴.

熱門搜尋: 生bb 結婚對戒 證婚 化妝學校 wedding 身體檢查
人生留留長, 都係買股最實際..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shal0880 於 2017-7-14 17:23 發表

有沒0.78線推介?
其實佢原廠果條都幾靚仔
未知呀,等佢煲好後聲音特性定下來先至再換都未遲,其實原裝線現在咁都叫幾好聲呀,換得線太貴又妹仔大過主人婆,線平又唔知有冇好到,所以我都是未知數換唔換

引用:
原帖由 dr400sm 於 2017-7-14 03:52 PM 發表

你入左 King 咁就真是要試下 EX5 啦,我之前都去信和下面試過隻King發覺King 真是濛濛地底音重肥肥地,再試反 EX5 覺得淸同平均好多所以就買昵對平平地五舊水粗用玩下
原來係咁=D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dr400sm 於 2017-7-14 05:43 PM 發表

未知呀,等佢煲好後聲音特性定下來先至再換都未遲,其實原裝線現在咁都叫幾好聲呀,換得線太貴又妹仔大過主人婆,線平又唔知有冇好到,所以我都是未知數換唔換
我初頭都諗住換線,但見啲聲唔錯,都係繼續用原廠線先∼

熱門搜尋: 頭髮護理 頭髮 護髮 洗頭水 植髮 膠原蛋白

回覆 引用 TOP

20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。