註冊 登入

Rosie聽診問題&升級線

Rosie聽診問題&升級線 E-mail 此主題給朋友

買左冇耐,表現就好滿意架啦
但條原裝線掛耳位條膠通成日同眼鏡腳磨豆腐,好滋擾,有冇咩方法可以解決到?

如果唔係要搵第二條線換
出街望過比較少JH頭,冇得試
筆直二千左右,聽開pop同band, effect audio ares II+玩唔玩得過?
另外有冇其他推介?thx

引用:
原帖由 Feeling_Good 於 2017-5-17 05:21 PM 發表

買左冇耐,表現就好滿意架啦
但條原裝線掛耳位條膠通成日同眼鏡腳磨豆腐,好滋擾,有冇咩方法可以解決到?

如果唔係要搵第二條線換
出街望過比較少JH頭,冇得試
筆直二千左右,聽開pop同band, effect audio ar ...
2000太少 無也選擇

回覆 引用 TOP

Rosie 要4-pin 頭本身都少demo比人試,都好明白,因為我本身都有對rosie ,同埋個頭比較好少少都會好貴,如果連埋bass control ,就一定要6-8絞再貴啲

俾多小小試下BA Supernova, 右店有

引用:
原帖由 HC524 於 2017-5-17 07:46 PM 發表

俾多小小試下BA Supernova, 右店有
我睇圖見佢好似幾硬下

熱門搜尋: 韓國時裝 西裝訂造 名牌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~~峰~~ 於 2017-5-17 06:55 PM 發表

Rosie 要4-pin 頭本身都少demo比人試,都好明白,因為我本身都有對rosie ,同埋個頭比較好少少都會好貴,如果連埋bass control ,就一定要6-8絞再貴
試左隻唔知咩牌子既銅線,其實都ok,但就冇bass control
見到effect audio ares ii+網上訂連bass control usd 359左右,有d心動

ba supernova都有諗過,但我又唔多想條線太硬身

回覆 引用 TOP

或者可以試下先將條線同機體分開,斋線會易較D,較好至駁番機體。

用Rosie 當然會想用 bass control,D線配戴好難可以好似其他D一般。另外,可以試下搵個fit 到極H eartip , 或者都會有幫助。

自己都用緊Rosie ,雖然係純BA ,但係都要煲番百靈個鍾,D味道同音樂感至出泥。

引用:
原帖由 edwardwongco 於 2017-5-19 11:03 AM 發表

或者可以試下先將條線同機體分開,斋線會易較D,較好至駁番機體。

用Rosie 當然會想用 bass control,D線配戴好難可以好似其他D一般。另外,可以試下搵個fit 到極� eartip , 或者都會有幫助。

自己都用 ...
thx ching
其實應該係掛耳條膠通既質地太硬,所以同眼鏡隻膠腳磨起上黎會jit jit聲,我另外有d線個條膠軟身d,就冇咩聽診,依家淘緊d野返黎睇下會唔會有改善

另外問過effect audio話要jh+bass control得8絞,圍返條數都要接近5k,如果呢個價我未必考慮佢啦,有機會去試下條supernova先

回覆 引用 TOP

JH都係坐定定聽好....

熱門搜尋: cosmetic 保濕 化妝掃 mascara foundation 粉餅
引用:
原帖由 jazpresso 於 2017-5-19 10:05 PM 發表

JH都係坐定定聽好....
都岩,街度太嘈,一路行一路聽,幾高分析力都係假

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。