註冊 登錄

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感)

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感) E-mail 此主題給朋友

一早都俾人篤爆左我苦候多時 ,對 DX100 既情意結,絕對係值得去等佢既接班出場! 但內地首發既質素、系統穩定性、同香港定價都搞到好多爭議 ,今次先從多方既爭議開始我地既開箱,圖片會比較多,等大家睇返清楚d 個質量。聲音既報告會跟隨其後不斷更新及討論,希望有心既準買家都可以有多方面既參考,亦希望有機在手既用家可以一齊參與下討論,互相交流! 好,苦候多時,出發! 先講下d 基本spec!

重點:
DAC: ES9028Pro 雙芯片解碼,比 9018s 更細緻,低噪更少(聲稱)
OSAndroid 6.0 系統,付加 Mango 播放器 (其實幾好用)
USB: Type C, 支援獨立解碼功能
Monitor: 4.2" IPS touch screen (個人覺得個mon 超靚)
Output 2.5mm 平衡 6Vrms 輸出, 3.5mm PhoneOut 3Vrms 輸出,3.5mm LineOut,同軸輸出,光纖輸出
Module: 可換式耳放咭,暫時跟一張 AMP1
Wifi Bluetooth 都有,Wifi 可以用5Ghz ! Bluetooth V4, 有無aptx 官方無講
內存 64G 我覺得姑寒左d !
支援大部份音樂檔,但iso 我唔肯定,因為我無iso ...

去相!

iBasso Audio...

DX200, 我等左你好耐喇!!

注意一打開個盒要小心d, packing 有少少危險,雖然部機有野痴住

包裝附件,一陣同大家再拆解

真身出場! DX200 Dual ES9028pro

睇下機身側邊既一排掣,做功並無問題,按鍵感係唔錯

再睇下個滑漏背部

機既底部,基本上 2.5/3.5/LO 都響個pat pat

機既頂部就係同軸,USB 同埋開關

先同大家拆解第一個疑問,耳放咭同本體夾位,我自己果部同demo 都無話一大條隙! 可能大陸既圖係好個別過案,我自己就放心哂

回覆 引用 TOP

圖睇吾到~~係咪我問題~~

個價爭吾多的話當然買行貨~~部機幾靚仔~但聽聞部機好hang ~~睇下之後有冇firmware做改善

回覆 引用 TOP

9兄等你H包膠很耐但死圖

回覆 引用 TOP

圖未見

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

usb放係機頂好特別

熱門搜尋: 凹凸洞 抽脂 收毛孔 豐胸 化妝課程

回覆 引用 TOP

原來一個post 唔可以過 10 張圖,咁我唯有斬開佢,請繼續!!

呢個volume 既扭掣非常扎實,唔會話好易就high到佢

大陸玩家批評過既 2.5 頭同 3.5 頭接口位凸出黎,事實係,外觀上係樣衰左,但好似確保所有插頭都可以完全插入,唔知叫buy 好定唔 buy 好,對我黎講無大問題,可接受

再睇返個頂,我又唔多明點解呢個窿又唔凸出黎?? 唔通係唔想光纖有任何外露??

另一個位被大陸玩家批評,MicroSD 位無蓋cover 返,另外如果支持雙 micro SD 我會更開心!

跟機附有同軸一條,type-c 線一條,2.5 balance 煲機線一條,記得用佢煲機既,可能快d !

有一本黑底金字既保養卡同說明書

最後就係有一個皮(?) 套,好過無既! 如果 dignis 肯出就正咯!

香港價錢定位響 $7288 令好多師兄都小到停唔到咀,以人仔 5888 計返港紙就大約 $6700 .. 咁代理係咪食你好深我就五十五十啦,事關我試過寄 player 返大陸維修,順X 話要報關,連運費接近二百蚊... D 講中左招寄返一兩次都響返度,所以代理有本事就我俾佢食算! 況且大家都提過你有牙力,可能同舖頭爭取到平D D, 咁基本上係無乜分別。
系統使用上我覺得當播放 DSD 時係有d lag... 但係個mango 播放器我覺得以國磚黎講佢寫得唔錯,分類清晣,又易睇易用! 但係抄完歌記得 scan 一次,如果唔係會痴線,我試過係播緊歌,我按 power 掣熄左果display , power on 返個displayunlock 畫面後,播歌停左,然後佢不停forward 下一首歌,留意一下!

回覆 引用 TOP

恭喜9兄得心頭好
D圖永遠都影得咁靚

#7 d圖又睇唔到

回覆 引用 TOP

終於都上得哂 d 圖,今日discuss 上圖好似傻傻地!

熱門搜尋: 乳癌 營養師 懷孕 脊醫 輪椅 孕婦 癌症

回覆 引用 TOP

圖方面我又無問題喎,我都期待緊依部機~期待九兄嘅聲音報告

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy692 於 2017-1-10 12:08 PM 發表
圖方面我又無問題喎,我都期待緊依部機~期待九兄嘅聲音報告
快d 報告啦

熱門搜尋: 地產公司 鋁窗工程 兒童傢俬 漏水 女傭

回覆 引用 TOP

狗爺幾錢入到手?thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 12:07 發表
終於都上得哂 d 圖,今日discuss 上圖好似傻傻地!
睇圖部機好似幾扎實請問有冇mon貼送?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D@NIEL_NG 於 2017-1-10 12:56 PM 發表

睇圖部機好似幾扎實請問有冇mon貼送?
有一張貼左落機度

熱門搜尋: 折扣 韓國時裝 情侶戒指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oo傻皇oO 於 2017-1-10 13:00 發表

有一張貼左落機度
呢樣國磚做得最好thanks!

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。