註冊 登錄

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感)

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 02:06 PM 發表

噤實power轉做純音樂系統
會大力過android行ibasso player
唔知係咪錯覺,就咁聽 ibasso player 好似通透少少,但高頻都係偏暗,要煲返一輪。初步覺得部player 係幾流行取向,節奏感唔錯,中低頻質素高,高頻伸延一般,分析力同推力響 2.5 下非常高及理想!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 02:46 PM 發表

唔知係咪錯覺,就咁聽 ibasso player 好似通透少少,但高頻都係偏暗,要煲返一輪。初步覺得部player 係幾流行取向,節奏感唔錯,中低頻質素高,高頻伸延一般,分析力同推力響 2.5 下非常高及理想!
我前黎夾過aya 333 ve2 ve6都覺得暗
但aya同ve2行2.5口低頻幾好

Ibasso調音師都話amp1走中大正氣風格

Cayin N6+Fostex HP-V1
AK380+AMP
Fitear AYA,JOMO2,E-M2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 02:57 PM 發表

我前黎夾過aya 333 ve2 ve6都覺得暗
但aya同ve2行2.5口低頻幾好

Ibasso調音師都話amp1走中大正氣風格
你有無試下用 3.5? 佢個高頻伸延又唔差喎,無咁暗

回覆 引用 TOP

好,今次轉左去純音樂播放模式 Mango , 主要得三頁,不過同ibasso player 近乎一樣。

回覆 引用 TOP

請問九兄3.5出嘅音質ok嗎?因為小弟全部升級線都係3.5頭

熱門搜尋: baby children DHA 初生嬰兒 兒童傢俬 懷孕須知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy692 於 2017-1-10 03:52 PM 發表

請問九兄3.5出H音質ok嗎?因為小弟全部升級線都係3.5頭
我覺得ok 喎,通透d,係密度無咁高

熱門搜尋: 頭髮護理 護髮 腋下脫毛 頭髮造型 永久脫毛 頭髮

回覆 引用 TOP

心思思...

熱門搜尋: 物業貸款 信用卡 私人貨款 銀行估價
壹號機) Samsung Galaxy S7 Edge.
貳號機) Huawei Mediapad M3.
漈嗾) HiFi-E.T - Ma9.  (黃金卡 + IE800)
準備入手) -Samsung Galaxy S8+
巧想入手) - Kawasaki Z900.
呢期至愛) - Yamaha X-Max.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 03:30 PM 發表

好,今次轉左去純音樂播放模式 Mango , 主要得三頁,不過同ibasso player 近乎一樣。

好型仔woo,睇黎新年禮物都走唔甩

回覆 引用 TOP

恭喜九兄終於等到,Firmware 真係要等佢fix, 哩部野我都有d 興趣∼

熱門搜尋: 雙眼皮手術 韓國代購 concealer 整容 化妝 豐胸療程 bb cream

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 04:31 PM 發表

我覺得ok 喎,通透d,係密度無咁高
咁樣的話搞到有啲心思思想試下,因為先前試過DP100覺得啲聲有啲硬

回覆 引用 TOP

大陸雞,而且個朵仲要臭鵅K…

熱門搜尋: ring 新娘化妝 耳環 化妝學校 眼部護理 身體檢查
愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭

回覆 引用 TOP

心動就不如行動喇

熱門搜尋: 頭髮護理 護髮 腋下脫毛

回覆 引用 TOP

正呀

回覆 引用 TOP

岩岩係fb同ibasso個客服講完堆nugs既問題 佢sd左個firmeware俾我 我試下番去更新完
冇伏的話 再益大家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waiwai929 於 2017-1-10 05:48 PM 發表

岩岩係fb同ibasso個客服講完堆nugs既問題 佢sd左個firmeware俾我 我試下番去更新完
冇伏的話 再益大家
今日都出左個包去修正 Xmos USB dsd 左右調轉聲問題

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。