註冊 登錄

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感)

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 02:06 PM 發表

噤實power轉做純音樂系統
會大力過android行ibasso player
唔知係咪錯覺,就咁聽 ibasso player 好似通透少少,但高頻都係偏暗,要煲返一輪。初步覺得部player 係幾流行取向,節奏感唔錯,中低頻質素高,高頻伸延一般,分析力同推力響 2.5 下非常高及理想!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 02:46 PM 發表

唔知係咪錯覺,就咁聽 ibasso player 好似通透少少,但高頻都係偏暗,要煲返一輪。初步覺得部player 係幾流行取向,節奏感唔錯,中低頻質素高,高頻伸延一般,分析力同推力響 2.5 下非常高及理想!
我前黎夾過aya 333 ve2 ve6都覺得暗
但aya同ve2行2.5口低頻幾好

Ibasso調音師都話amp1走中大正氣風格

Cayin N6+Fostex HP-V1
AK380+AMP
Fitear AYA,JOMO2,E-M2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 02:57 PM 發表

我前黎夾過aya 333 ve2 ve6都覺得暗
但aya同ve2行2.5口低頻幾好

Ibasso調音師都話amp1走中大正氣風格
你有無試下用 3.5? 佢個高頻伸延又唔差喎,無咁暗

回覆 引用 TOP

好,今次轉左去純音樂播放模式 Mango , 主要得三頁,不過同ibasso player 近乎一樣。

回覆 引用 TOP

請問九兄3.5出嘅音質ok嗎?因為小弟全部升級線都係3.5頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy692 於 2017-1-10 03:52 PM 發表

請問九兄3.5出H音質ok嗎?因為小弟全部升級線都係3.5頭
我覺得ok 喎,通透d,係密度無咁高

回覆 引用 TOP

心思思...

壹號機) Samsung Galaxy S8+ 128GB.
貳號機) Huawei Mediapad M3.
漈嗾) HiFi-E.T - Ma9.  (黃金卡 + IE800)
準備入手) -
巧想入手) - Kawasaki Z900.
呢期至愛) - Yamaha X-Max.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 03:30 PM 發表

好,今次轉左去純音樂播放模式 Mango , 主要得三頁,不過同ibasso player 近乎一樣。

好型仔woo,睇黎新年禮物都走唔甩

回覆 引用 TOP

恭喜九兄終於等到,Firmware 真係要等佢fix, 哩部野我都有d 興趣∼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 04:31 PM 發表

我覺得ok 喎,通透d,係密度無咁高
咁樣的話搞到有啲心思思想試下,因為先前試過DP100覺得啲聲有啲硬

回覆 引用 TOP

大陸雞,而且個朵仲要臭鵅K…

熱門搜尋: 情侶戒指 懷孕 結婚 婚紗晚裝 結婚對戒 證婚 wedding
愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭

回覆 引用 TOP

心動就不如行動喇

回覆 引用 TOP

正呀

回覆 引用 TOP

岩岩係fb同ibasso個客服講完堆nugs既問題 佢sd左個firmeware俾我 我試下番去更新完
冇伏的話 再益大家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waiwai929 於 2017-1-10 05:48 PM 發表

岩岩係fb同ibasso個客服講完堆nugs既問題 佢sd左個firmeware俾我 我試下番去更新完
冇伏的話 再益大家
今日都出左個包去修正 Xmos USB dsd 左右調轉聲問題

熱門搜尋: 情侶戒指 懷孕 結婚 婚紗晚裝

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。