註冊 登錄

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感)

我果部純音樂MODE播DSD128會死機
更新左Firmware一樣

Cayin N6+Fostex HP-V1
AK380+AMP
Fitear AYA,JOMO2,E-M2

回覆 引用 TOP

係光暗問題定係港行唔同?
點解你個外盒好似白色

同個皮套D 色水同我國內版差咁遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 11:57 AM 發表

原來一個post 唔可以過 10 張圖,咁我唯有斬開佢,請繼續!!

呢個volume 既扭掣非常扎實,唔會話好易就high到佢

香港價錢定位響 $7288 令好多師兄都小到停唔到咀,以人仔 5888 計返港紙就大約 $6700 .. 咁代理係 ...

老狗燒so 咁都出錯
恭喜九兄 得閒要约出黎試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 01:06 PM 發表

除左等之外都無野做到.....

回覆 引用 TOP

師兄可唔可以講下推力如何 因為想用佢夾64隻A12 12單元
本來想買AK240 不過好似唔夠推力 DX200希望得 得就轉買佢啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rannie2414 於 2017-1-10 13:20 發表

師兄可唔可以講下推力如何 因為想用佢夾64隻A12 12單元
本來想買AK240 不過好似唔夠推力 DX200希望得 得就轉買佢啦!
睇Spec呢部機唔野少,估計一定夠

回覆 引用 TOP

辛苦哂, 期待聽感

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D@NIEL_NG 於 2017-1-10 01:24 PM 發表

睇Spec呢部機唔野少,估計一定夠
我覺得足夠大力

但我前後試左夾AYA,333,VE2,VE6都覺得聲有D暗

反而夾universal既jh10pro就無事

AK380+AMP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkgoodboy 於 2017-1-10 01:07 PM 發表

係光暗問題定係港行唔同?
點解你個外盒好似白色

同個皮套D 色水同我國內版差咁遠
純粹係拍攝時色差

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KeToRo 於 2017-1-10 01:06 PM 發表

Mango?

回覆 引用 TOP

不如又睇下 Android Build in ibasso player有乜!

第一頁就係歌曲分類同選項

第二頁就係Now Playing

第三頁就有Setting

第四頁就系統資訊,library scan

睇返setting 都幾得意,個divital filter 7 個選項!

Gain 就正常High Low, 我而家用High Gain , volume 80 Vega, 已經有相當唔錯密度

有個EQ, 未開始研究

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 01:55 PM 發表

不如又睇下個mango 系統有乜!

第一頁就係歌曲分類同選項

第二頁就係Now Playing

第三頁就有Setting

第四頁就系統資訊,library scan

睇返setting 都幾得意,個 ...
狗兄 依個好似叫mango player咋 禁實電源制 有得禁change to mango 成個版面會唔同哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waiwai929 於 2017-1-10 02:00 PM 發表

狗兄 依個好似叫mango player咋 禁實電源制 有得禁change to mango 成個版面會唔同哂
有d 咁既事?!?! 謝分享! 等我試下先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 01:48 PM 發表

Mango?
噤實power轉做純音樂系統
會大力過android行ibasso player

AK380+AMP

回覆 引用 TOP

期待聽感深入報告
用心  •  忍耐  •  堅持
菲林小人物

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。