註冊 登錄

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感)

[開箱+討論] ibasso 旗艦 DX200, 苦候多時始出場, 更新情況 (#304 it03 組合聽感) E-mail 此主題給朋友

一早都俾人篤爆左我苦候多時 ,對 DX100 既情意結,絕對係值得去等佢既接班出場! 但內地首發既質素、系統穩定性、同香港定價都搞到好多爭議 ,今次先從多方既爭議開始我地既開箱,圖片會比較多,等大家睇返清楚d 個質量。聲音既報告會跟隨其後不斷更新及討論,希望有心既準買家都可以有多方面既參考,亦希望有機在手既用家可以一齊參與下討論,互相交流! 好,苦候多時,出發! 先講下d 基本spec!

重點:
DAC: ES9028Pro 雙芯片解碼,比 9018s 更細緻,低噪更少(聲稱)
OSAndroid 6.0 系統,付加 Mango 播放器 (其實幾好用)
USB: Type C, 支援獨立解碼功能
Monitor: 4.2" IPS touch screen (個人覺得個mon 超靚)
Output 2.5mm 平衡 6Vrms 輸出, 3.5mm PhoneOut 3Vrms 輸出,3.5mm LineOut,同軸輸出,光纖輸出
Module: 可換式耳放咭,暫時跟一張 AMP1
Wifi Bluetooth 都有,Wifi 可以用5Ghz ! Bluetooth V4, 有無aptx 官方無講
內存 64G 我覺得姑寒左d !
支援大部份音樂檔,但iso 我唔肯定,因為我無iso ...

去相!

iBasso Audio...

DX200, 我等左你好耐喇!!

注意一打開個盒要小心d, packing 有少少危險,雖然部機有野痴住

包裝附件,一陣同大家再拆解

真身出場! DX200 Dual ES9028pro

睇下機身側邊既一排掣,做功並無問題,按鍵感係唔錯

再睇下個滑漏背部

機既底部,基本上 2.5/3.5/LO 都響個pat pat

機既頂部就係同軸,USB 同埋開關

先同大家拆解第一個疑問,耳放咭同本體夾位,我自己果部同demo 都無話一大條隙! 可能大陸既圖係好個別過案,我自己就放心哂

回覆 引用 TOP

圖睇吾到~~係咪我問題~~

個價爭吾多的話當然買行貨~~部機幾靚仔~但聽聞部機好hang ~~睇下之後有冇firmware做改善

回覆 引用 TOP

9兄等你H包膠很耐但死圖

回覆 引用 TOP

圖未見

熱門搜尋: 物業貸款 信用卡 私人貨款

回覆 引用 TOP

奇怪!

熱門搜尋: 皮膚 瘦小腿 make up 保濕面霜 凹凸洞

回覆 引用 TOP

usb放係機頂好特別

熱門搜尋: 韓國女裝 眼鏡 耳環 免費試用

回覆 引用 TOP

原來一個post 唔可以過 10 張圖,咁我唯有斬開佢,請繼續!!

呢個volume 既扭掣非常扎實,唔會話好易就high到佢

大陸玩家批評過既 2.5 頭同 3.5 頭接口位凸出黎,事實係,外觀上係樣衰左,但好似確保所有插頭都可以完全插入,唔知叫buy 好定唔 buy 好,對我黎講無大問題,可接受

再睇返個頂,我又唔多明點解呢個窿又唔凸出黎?? 唔通係唔想光纖有任何外露??

另一個位被大陸玩家批評,MicroSD 位無蓋cover 返,另外如果支持雙 micro SD 我會更開心!

跟機附有同軸一條,type-c 線一條,2.5 balance 煲機線一條,記得用佢煲機既,可能快d !

有一本黑底金字既保養卡同說明書

最後就係有一個皮(?) 套,好過無既! 如果 dignis 肯出就正咯!

香港價錢定位響 $7288 令好多師兄都小到停唔到咀,以人仔 5888 計返港紙就大約 $6700 .. 咁代理係咪食你好深我就五十五十啦,事關我試過寄 player 返大陸維修,順X 話要報關,連運費接近二百蚊... D 講中左招寄返一兩次都響返度,所以代理有本事就我俾佢食算! 況且大家都提過你有牙力,可能同舖頭爭取到平D D, 咁基本上係無乜分別。
系統使用上我覺得當播放 DSD 時係有d lag... 但係個mango 播放器我覺得以國磚黎講佢寫得唔錯,分類清晣,又易睇易用! 但係抄完歌記得 scan 一次,如果唔係會痴線,我試過係播緊歌,我按 power 掣熄左果display , power on 返個displayunlock 畫面後,播歌停左,然後佢不停forward 下一首歌,留意一下!

回覆 引用 TOP

恭喜9兄得心頭好
D圖永遠都影得咁靚

#7 d圖又睇唔到

回覆 引用 TOP

終於都上得哂 d 圖,今日discuss 上圖好似傻傻地!

回覆 引用 TOP

圖方面我又無問題喎,我都期待緊依部機~期待九兄嘅聲音報告

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy692 於 2017-1-10 12:08 PM 發表

圖方面我又無問題喎,我都期待緊依部機~期待九兄嘅聲音報告
快d 報告啦

回覆 引用 TOP

狗爺幾錢入到手?thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤道戇狗 於 2017-1-10 12:07 發表

終於都上得哂 d 圖,今日discuss 上圖好似傻傻地!
睇圖部機好似幾扎實請問有冇mon貼送?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D@NIEL_NG 於 2017-1-10 12:56 PM 發表

睇圖部機好似幾扎實請問有冇mon貼送?
有一張貼左落機度

熱門搜尋: baby children DHA 初生嬰兒 兒童傢俬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oo傻皇oO 於 2017-1-10 13:00 發表

有一張貼左落機度
呢樣國磚做得最好thanks!

熱門搜尋: 散光 情緒管理 健身教練 扁平足 身體檢查

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。