認真想請教,有無好推介?

認真想請教,有無好推介? E-mail 此主題給朋友

最近我都搵緊隻聽metal既headphone,聽既band同樓主類同,但一直都搵唔到一隻唔濛,分析力好又夠bass既耳機,有無兄弟可推薦?之前買左隻shure SE215 speical edition,但都係濛,分析力唔夠好,聽唔到結他rythm彈每一吓。

認真想請教,有無好推介?
真心(唔係玩野),我試過Soul SL99,佢真係出奇地好,但最後我都無買到,周圍睇啲人講,好似個個都唔太鍾意呢個品牌,又話同beats,Sol係三大神器,搞到我都驚驚地
問心我真係唔覺得SL99係型,只係覺得佢啲聲唔錯。

轉載

beat就肯定的了請你直上beat pro 包你聽到僕僕聲訓覺都吾捨得除低記住係beat吾係monster

引用:
原帖由 江南Style~ 於 2013-2-18 04:55 PM 發表
最近我都搵緊隻聽metal既headphone,聽既band同樓主類同,但一直都搵唔到一隻唔濛,分析力好又夠bass既耳機,有無兄弟可推薦?之前買左隻shure SE215 speical edition,但都係濛,分析力唔夠好,聽唔到結他rythm彈每 ...
零分重作

回覆 3# 的帖子

過翻去同嗰條友廣
( 心念..se215會濛duck過sl99既話,珍系毛野可以廣  )

回覆 2# 的帖子

旦禾珍系角duck sl99聲吾錯wor

師兄都係聽番江南style啦

要夠鼻屎 你試試ie80

窮學生玩具 /.\

TF10PRO 改模CM

UE4000

FA Adagio III

引用:
原帖由 江南Style~ 於 2013-2-18 16:55 發表
最近我都搵緊隻聽metal既headphone,聽既band同樓主類同,但一直都搵唔到一隻唔濛,分析力好又夠bass既耳機,有無兄弟可推薦?之前買左隻shure SE215 speical edition,但都係濛,分析力唔夠好,聽唔到結他rythm彈每 ...
https://www.youtube.com/watch?v=qLH6PidZ-7I

Metal版 江南Style

本人平時玩開EARPHONE 想轉玩下 HEADPHONE 就問朋友借個Monster Beats Solo黎玩下
點知一試就中左毒啦
同我既SE 535 同 W4R 比, Monster Beats Solo 贏哂
SE535 就人聲太突出太清 Bass 太少 高音 中頻 Cover 哂個Bass
W4R 仲差 雖然Bass 係好過SE 535  但係!!!佢高音 中頻太清楚 分析力太強 搞到個bass 唔係好夠勁
到主角啦 Monster Beats Solo 個Bass正到你呢 我明白點解佢叫Monster Beats solo 啦 好似有隻怪獸係到Solo打古咁 勁到呢 Cover哂高音同中頻就好似自動幫你過濾左高音 中頻  正
你話佢分析力弱 人聲太濛同散? 下 話明Monster呀嗎 怪獸唱歌你會唔會聽到佢唱咩呀 同埋我聽佢個bass ja wo
我相信 聽返咁上下時間 去唱K 可以唱哂成首歌既bass 音出黎 but 人聲就唱唔到啦
有人話 IE8 個Bass 都好正wo 但係IE8 有冇得過濾高音 中頻先 又有冇Monster Beats Solo 咁型先 只係個B 字都型過哂啦
所以Monster Beats Solo 贏哂~
Monster 既 Fans 我會永遠支持你地 唔好理其他人講咩 你只要心入面同自己講 [ 超 我聽佢個 Bass 之嗎 人聲 高音 中頻都係配角 配角太突出cover左個主角做咩 ]
轉載

又要bass 又要分析力
取捨下啦

回覆 9# 的帖子

人地甘辛苦打jor片野出來,好心李就remark翻轉載la

回覆 8# 的帖子

成pat屎甘

回覆 7# 的帖子

sennheiser好像廢ga wor

引用:
原帖由 江南Style~ 於 2013-2-18 11:06 PM 發表
人地甘辛苦打jor片野出來,好心李就remark翻轉載la
係係~!人地D好文一定要比多D人知,我都好辛苦轉載

回覆9 #的帖子

in-ear 同 over-ear 係兩個世界 ,點比

窮學生玩具 /.\

TF10PRO 改模CM

UE4000

FA Adagio III

伸延閱讀
 35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。