發新話題發佈投票

sennheiser IE80 入手,,有d新手問題

sennheiser IE80 入手,,有d新手問題 E-mail 此主題給朋友

買左個d所謂既出廠貨,,先唔理佢係真係假(其實好多detail位都好似有d問題,,但d聲都好似正過我之前個esmooth es220),,新手便便地玩住先啦!!
但係我既問題就係唔知點樣煲佢好,,
用pink noise?or white noise?
煲幾耐?
同埋用咩煲?我有ipc,,定係用電腦煲就得架啦?
完全冇呢樣野既concept,,請指教thx!

其實你自己覺得無問題的話, 根本就唔洗刻意去煲
仲有, 其實 "煲" , 都係加速緊單元老化

唔洗點刻意煲既, 只要用你平時喜愛既音樂一路聽就以經 OK 勒 ~~~ 不過所謂"出廠貨"都賣得唔平喎師兄... 成仟銀買左"出廠貨" , 不如儲下錢買隻真野好過LA ~~ 仲有 sennheiser 條原廠線好雞下, 我隻 ie8 用左九個月左右就收皮要攞返原廠換 ~~ 不過都唔夠我條 alo occ 銅線雞... 買左半年就收皮 ... 而家攞左去換又未有貨 ... 激死 ...

Sources: RWA Super iMod 240GB
LOD: ALO OCC Cryo
AMP: SR71A (MOD) / TRIAD AUDIO L3
CM Cable : ALO OCC Cryo cable
IEM/CM: JH16Pro, IE8, ER4S
HP: PRO900, B&W P5

引用:
原帖由 cruyff72 於 2012-2-20 08:43 PM 發表
唔洗點刻意煲既, 只要用你平時喜愛既音樂一路聽就以經 OK 勒 ~~~ 不過所謂"出廠貨"都賣得唔平喎師兄... 成仟銀買左"出廠貨" , 不如儲下錢買隻真野好過LA ~~ 仲有 sennheiser 條原廠線好雞下, 我隻 ie8 用左九個月左右 ...
我當買個保養架炸,,因為賣比我果個人話佢同我做埋2yrs保養

引用:
原帖由 cruyff72 於 2012-2-20 08:43 PM 發表
唔洗點刻意煲既, 只要用你平時喜愛既音樂一路聽就以經 OK 勒 ~~~ 不過所謂"出廠貨"都賣得唔平喎師兄... 成仟銀買左"出廠貨" , 不如儲下錢買隻真野好過LA ~~ 仲有 sennheiser 條原廠線好雞下, 我隻 ie8 用左九個月左右 ...
唔係wo~~我對IE8係香港啱啱出行貨果時買,用到依加條線都冇事,期間重試過比人地個背囊鈎到由耳朵甩出黎添

針對weakness黎煲

引用:
原帖由 ac19951994 於 2012-2-20 09:13 PM 發表

我當買個保養架炸,,因為賣比我果個人話佢同我做埋2yrs保養
"出廠貨"換個新既"出廠貨"比你,2年有乜所謂呀,係要保養就買真野

引用:
原帖由 37182456 於 2012-2-20 09:31 PM 發表
針對weakness黎煲
點針對?suppose bass比較weak可以點煲,,高音又點煲?

假野就算保你一世都係假野
依d"出廠貨"淘寶賣2~300人仔,佢2年內換多對新比你都賺你錢,加上你真係要保時好肯定佢會有藉口話冇得保
成千蚊不如+多少少買真野比多條link睇下你d"出廠貨":smile_39:
http://search8.taobao.com/search?q=ie80&commend=all&ssid=s5-e-p1&pid=mm_14507416_2297358_8935934&suggest=0_2&source=suggest

賺到笑

引用:
原帖由 ac19951994 於 20-2-2012 22:18 發表

點針對?suppose bass比較weak可以點煲,,高音又點煲?
bass weak就煲重bass,加分析力就煲樂器

回覆 1# 的帖子

我IE8 之前做保養都好似話要寄番德國整 < 我行貨 , 我估係 , 因為等左我幾個星期
所以出廠貨一定係出廠貨換出廠貨俾你
要買Sennheiser就去買行貨 / 有信譽(eg:amazon)ge 地方買啦
我ie80 都係經 amazon 訂

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。