[aTV]鳳凰衛視香港台 3月28日開台

[aTV]鳳凰衛視香港台 3月28日開台 E-mail 此主題給朋友

鳳凰衛視香港台會唔會免費廣播?
鳳凰衛視會唔會租借aTV頻譜播放?
其實aTV可以係亞洲高清台抽1.6M頻寬出黎..
所以我覺得鳳凰衛視香港台有可能會係aTV廣播..

現時CH37頻寬分佈
12 亞洲高清台:12.9-13.3M
13 南方衛視:1.6M
14 中天亞洲台:1.6M
15 CCTV1:1.6M
17 深圳衛視:1.6M

即使aTV係12台抽左1.6M出黎, 都唔會影響高清廣播
12 亞洲高清台:11.3-11.7M

因為在aTV17深圳衛視啟播前, aTV12一直維持在
12 亞洲高清台:
11.4-11.7M

只不過係aTV會唔會播一個同aTV11差唔多性質嘅台..

no
i want hong hei

引用:
原帖由 SiuFung_0328 於 2011-3-24 05:10 PM 發表
aTV14, 唔知會唔會取代中天亞洲台呢?
因為中天亞洲台差唔多落地兩周年..
同埋早前有消息指鳳凰衛視香港台會於3月28日係香港開台..
所以我覺得鳳凰衛視香港台會於aTV14廣播..
吓?!唔係fa?!中天亞洲係臺灣電視臺,取代咗咪全部都係大陸電視節目,駛唔駛咁多大陸臺?

中天亞汌台同鳯凰衛視d節目都好正 ,取代另一個大陸電視臺咪仲好?!

不過,取代咗自己個臺應該係最好!

保皇禍國,土共禍港,出賣港益,自已得益!
人大狗噏,功能早別,做野頼屎,做錯頼死!

亞記個14台時間表已經出左下星期啦
14台係唔會摺

但係17台個下星期節目表係13台ge野黎lor
都唔知亞記係點

膠post

妖! 又係大6 http://www.facebook.com

http://www.facebook.com

妖,周圍大6人!
PK! 周街煙民亂Q咁噴!
唔掩口咳同打乞嚏正PK!

改消左11台仲好啦......

引用:
原帖由 ☆榮☆ 於 2011-3-25 01:20 PM 發表
亞記個14台時間表已經出左下星期啦
14台係唔會摺

但係17台個下星期節目表係13台ge野黎lor
都唔知亞記係點
唔通cut深圳台, 之後將南方調落17
之後13就俾鳳凰?

Microsoft Windows xp
26th October, 2001 - 30th June,2008

除左第14台,亞視求其取消一條頻道都問題呀

就快28/3,好期待有新台睇

在討論區四處游走的我,現在花最多時間留連足球區出下文章,
仲有在籃球/電視劇集或電影/飲食/軍事/電子遊戲/時事/時政文化/戀愛/數碼產品等區都不時可見到我文章的蹤影,認識我的版友請入來捧場支持下我。

不用等啦 , 只有 K-寶14 臺和衛星電視可以睇到.

引用:
原帖由 PK5354 於 2011-3-26 01:16 PM 發表
不用等啦 , 只有 K-寶14 臺和衛星電視可以睇到.
我中未睇到14既,網上係有左喇!

吾好cut又加到台就最好

Up!!!!!!!!!

B★AZK----E8
B★AzK----gdb-c
B★LCW---E9(主打車)
GUEST----gdb-f(鬼王主打車)
HKRSP-----CHASER(隊車1號)Rx8(隊車2號)r32(隊車3號)
~灣仔gamezone星期一至五4點後當值~
~mk88 有meeting同想R星會去,記住去的話叫埋我!!!~
======HKRSP,NightFire萬歲^ v ^"=======

引用:
原帖由 wing900902 於 2011-3-27 09:10 AM 發表
Up!!!!!!!!!

Up!!!!!!!!!  ====>  乜野意思呀?
係 ATV 睇到鳳凰衛視香港台嗎?

伸延閱讀
 34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。