註冊 登入

入手Dji Mavic Air, 但飛行距離只有7百多米遠?

入手Dji Mavic Air, 但飛行距離只有7百多米遠? E-mail 此主題給朋友

各位ching,請教一下。小弟3星期前買咗部mavic air,之後試咗幾次機,影相拍片慧拍都無問題,係個搖控距離好唔得,官方話有3000米,但我頭2次都只有300多米,少咗個0!超過呢個數傳圖已經好差,遠多少少仲話已經失控,自動回航。

問咗同樣有air嘅朋友,佢飛到2000幾米!佢叫我試下手機較飛行模式,因為我之前開住4G。試完真係飛遠咗,但都只係700多米!

請問我係咪要較咩嘢?定係我要reset部機先得?多謝指教

附件

2018-3-12 09:17 PM

引用:
原帖由 rainfieldto 於 2018-3-12 09:17 PM 發表

各位ching,請教一下。小弟3星期前買咗部mavic air,之後試咗幾次機,影相拍片慧拍都無問題,係個搖控距離好唔得,官方話有3000米,但我頭2次都只有300多米,少咗個0!超過呢個數傳圖已經好差,遠多少少仲話已經失控 ...
不論spark仔定air,關鍵是FCC(Spark仲要加OTG,Air唔使)..........自己問下大神。

引用:
原帖由 gopczar3 於 2018-3-12 10:06 PM 發表

不論spark仔定air,關鍵是FCC(Spark仲要加OTG,Air唔使)..........自己問下大神。
但官方數據CE都有2000米,我有朋友都應該係CE模式,佢都飛到2千幾米,點解呢?

引用:
原帖由 rainfieldto 於 2018-3-13 03:40 PM 發表

但官方數據CE都有2000米,我有朋友都應該係CE模式,佢都飛到2千幾米,點解呢?
當然都要睇地方喇。如果你地同一個地方飛,你300米就收皮。梗係call service 同朕check下有無問題。

官方數據,信者.......始終加強wifi是不及ocusync,唔係pro就收得。

回覆 引用 TOP

我都係 要留意2.4g 定5.8g

熱門搜尋: 美容院 make up 保濕 消脂 激光脫毛

附件

2018-3-19 11:14 PM

回覆 引用 TOP

飛到冇電自動回航,飛南面原装飛到一公里,飛汀九係得700

附件

2018-3-19 11:21 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwc0908 於 2018-3-14 01:19 AM 發表

我都係 要留意2.4g 定5.8g
邊隻好d?
點轉

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。