註冊 登入

[其他] 套音響由全部外國野變哂淘寶野

請教各c hing,现用300b 推full range, 如轉座地会好D嗎?
見到新安有对座地3300人仔,好似几好,烦請给些意见!
thanks

熱門搜尋: 保溫袋 interior design 女傭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnparvit 於 2017-12-29 08:17 AM 發表

淘過幾次線之後開始 diy,  平貴都試,無話邊條好都係講夾唔夾,最估唔到平線如怪獸4N銅線最夾仿 audionote kit one 300b同 tda1541a解碼,可能兩部機本身速度控制比較好,而鍍銀線就夾平價解碼增加番個速度,喇叭 ...
師兄用邊部300b

引用:
原帖由 但求勝利 於 2017-12-29 04:35 PM 發表

師兄用邊部300b
將跟機膽 5Z3P 換左就岩我要個音, 人聲即刻柔番哂

附件

2017-12-29 04:44 PM

TB2gHI6aYlmpuFjSZFlXXbdQXXa_!!2664574442 (1).jpg (74.21 KB)

2017-12-29 04:44 PM

TB2gHI6aYlmpuFjSZFlXXbdQXXa_!!2664574442 (1).jpg

我不是藍氣球大使, 我是反西醫的, 西醫內科是世界上最大騙子
引用:
原帖由 johnparvit 於 2017-12-29 04:44 PM 發表

將跟機膽 5Z3P 換左就岩我要個音, 人聲即刻柔番哂
師兄感覺部300b如何?自己有部kt88,想入部300b,可以 播放一段嗎

引用:
原帖由 但求勝利 於 2017-12-29 04:48 PM 發表

師兄感覺部300b如何?自己有部kt88,想入部300b,可以 播放一段嗎
呢兩日錄幾段, 而家成套野其實同最初出 post 時變化好大, 都係時候要錄下音

熱門搜尋: 樓宇按揭 恆生旅遊保險 估價物業 旅行保險
我不是藍氣球大使, 我是反西醫的, 西醫內科是世界上最大騙子
引用:
原帖由 johnparvit 於 2017-12-29 04:53 PM 發表

呢兩日錄幾段, 而家成套野其實同最初出 post 時變化好大, 都係時候要錄下音
師兄咁勁又升級咗啲咩補品?

引用:
原帖由 但求勝利 於 2017-12-29 05:47 PM 發表

師兄咁勁又升級咗啲咩補品?
由於我鐘意小改去變音, 加多左2個 USB 甲面 (CM6331A 同 Amanero), 又將膽前改為仿和田茂, 之後將原有2個 DAC 轉運放, 原來兩個都係用 4970 唔掛之D音比較粗同得個大聲認真唔岩我。

又重新接駁哂D線, 一條一條咁試

再加了2個 switch 將所有器材連接, 即係4個USB界面都出到3個DAC, 之後都可選直出300B 或 膽前去膽後, 最後喇叭都可二選一。 無計人窮又貪心

而家 set 好哂 D硬件開始搞 CAS, 之前只有 400GB 左右檔案, 係淘寶試玩 DIY NAS (4盤), 一次過買左幾隻 HDD 加埋有 12TB 已經download 左成2星期先完成1.5TB, 話時話淘寶 DIY NAS 入得過, 我最初有D驚所以入最低級數 (RMB860) 但已經超級勁, 下次我會入較高級硬件 (RMB1300)

引用:
原帖由 johnparvit 於 2017-12-29 06:04 PM 發表

由於我鐘意小改去變音, 加多左2個 USB 甲面 (CM6331A 同 Amanero), 又將膽前改為仿和田茂, 之後將原有2個 DAC 轉運放, 原來兩個都係用 4970 唔掛之D音比較粗同得個大聲認真唔岩我。

又重新接駁哂D線, 一條一條 ...
落咗咁多補品,應該聽感同你之前嗰啲好大分別 , 期待師兄無私分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnparvit 於 29-12-2017 18:04 發表

又重新接駁哂D線, 一條一條 ...
hi c hing,
好似好深奥~期待報告
thanks

熱門搜尋: 牙齒美白 言語治療 濕疹 濕疹治療 懷孕

回覆 引用 TOP

請問各位用什麼錄音的,因為手上器材所有電話錄出黎都唔得,ipod touch可以嗎?

回覆 引用 TOP

新手入坑
想tb買usb dac本身喇叭係hivi d1080iv
有時打槍game會用headset
有冇咩推介
我見丁丁同偉良既dac都冇3.5輸出
係咪要買多個amp

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnparvit 於 2016-12-27 10:42 PM 發表

6328285 6328286 6328287 6328288 6328289
想問下,你D 膽都係淘寶淘返黎嗎? 定係入口貨黎架?
因為之前聽過D 人講真正靚膽好難搵,識過個師兄部hi-fi (聲稱) 過百年歷史,所以D 膽要由德國/日本二手市場買... 唔知大家係點玩法呢?
(新手想學玩音響)

引用:
原帖由 香煎失控的核心 於 2018-1-13 05:43 PM 發表

想問下,你D 膽都係淘寶淘返黎嗎? 定係入口貨黎架?
因為之前聽過D 人講真正靚膽好難搵,識過個師兄部hi-fi (聲稱) 過百年歷史,所以D 膽要由德國/日本二手市場買... 唔知大家係點玩法呢?
(新手想學玩音響)
主要淘寶膽,但策略係平為主但每次買多幾種唔同廠或地區。因為由整流膽/前級膽/後級膽不同配搭可以出好唔同迫色,再配合不同線材更多玩法

回覆 引用 TOP

明白~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。